Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Værnesregionen - Nytt fra Værnesregionen - NAV Værnes fikk arbeidsmiljøprisen for 2015
Hopp til hovedinnhold

NAV Værnes fikk arbeidsmiljøprisen for 2015

 Det er en ære å få prisen og vi mottar den med en stor porsjon ydmykhet.

Det sa NAV-leder Roar Vikvang og verneombud Ane Gran under utdelingen av NAVs arbeidsmiljøpris tidligere denne uka.NAV Værnes er landets første interkommunale NAV-enhet. 60 medarbeidere på fem kontorer i to fylker betjener nå de 30 000 innbyggerne i Værnesregionen, og det er omstillingsarbeidet forut for den offisielle åpningen 1. februar arbeidsmiljøprisen.JPGsom gjorde at de fikk prisen.

Juryens begrunnelse
I sin begrunnelse framhevet juryen NAV Værnes har gjennomført en åpen og god endringsprosess med medvirkning fra samtlige ansatte.  Den la også vekt på at prisvinneren har satt verk mange tiltak for å styrke arbeidsmiljøet: blant annet har stress og stressmestring vært tema på kontormøter. Arbeidsmiljø har vært en stadig gjenganger i MBA, på ledermøter, kontormøter og i den daglige dialogen.
 
Alle var med
Vikvang forteller at omstillingsarbeidet ble organisert i ulike arbeidsgrupper som i all hovedsak ble ledet av medarbeidere.
– Alle var i større eller mindre grad med. Da vi jobbet med de ulike fagområdene brukte vi eksisterende faggrupper. På denne måten unngikk vi å få nye møtepunkter og det ble mulig å håndtere omstillingen parallelt med den daglige driften, forklarer han.
 
Er ikke i mål
Lederen ved NAV Værnes har ikke tenkt på hvile på laurbærene:
–  Selv om vi opplever at vi har fått til en god omstillingsprosess og har et godt og inkluderende arbeidsmiljø, er vi ikke i mål. Et godt arbeidsmiljø er ikke er en statisk størrelse. Vi i må jobbe videre med dette, både for å opprettholde  miljøet vi har og for å styrke det på områder  vi fremdeles har noe å gå på, sier han. 
 
Utdelt for sjette gang
Arbeidsmiljøprisen for 2015 ble delt ut av arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng under samlingen for hovedverneombud i Oslo mandag 8. februar.  Dette var sjette gang prisen ble delt ut.
 
Fakta
- Arbeidsmiljøprisen i NAV deles ut av det sentrale Arbeidsmiljøutvalget (AMU).
- Prisen skal synliggjøre gode tiltak og gi inspirasjon til videre innsats for et godt arbeidsmiljø.
- Prisen deles ut til enheter eller personer som har bidratt til å skape:
·       Et godt og inkluderende arbeidsmiljø,
·       Læring og motivasjon for andre
Publisert: 11.02.2016 14:00
VÆRNESREGIONEN Nettstedskart Postboks 133, 7501 Stjørdal. Telefon: 74833500 Mail: postmottak@stjordal.kommune.no
enableBackground